fbpx

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana kun henkilö yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä.

Itämisajaksi kutsutaan aikaa tartunnasta ensioireiden alkuun. Taudin itämisajaksi on arvioitu 1–14 päivää, keskimäärin noin 4-5 päivää.

Uusien tutkimusten mukaan sairastunut saattaa tartuttaa muita jo ennen oireiden alkamista. Viruksen tartuttavuusluvun (R0) arvioidaan olevan 2-3. Tämä tarkoittaa, että yksi tartunnan saanut voi tartuttaa 2-3 henkilöä.

Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä sosiaalisia kontakteja.

21.3.2020
Hyvällä siivouksella ehkäistään epidemioiden leviämistä Nyt jos koskaan on aika tehostetulle siivoukselle! Koronavirus voi säilyä elossa pinnoilla vuorokausia, laboratorio-oloissa jopa yhdeksän vuorokauden ajan. On myös todettu, että desinfiointiaineet tehoavat koronavirukseen. Siivoustaajuuksien tilapäinen lisääminen ja siivouksen oikea työtapahygienia voivat estää koronaviruksen […]
21.3.2020
Koronavirus – Mitä voin tehdä itse? Koronaepidemian leviämistä Suomessa on juuri nyt vaikea ennustaa. On normaalia tuntea olonsa huolestuneeksi ja avuttomaksikin yllättävässä, epäselvässä ja nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Voimme kuitenkin varautua ja vaikuttaa tilanteeseen monin tavoin. Toimimalla järkevästi suojaamme itseämme, läheisiämme […]
Koronavirus – Mitä voin tehdä itse?
Sivusto käyttää evästeitä, jotka ovat välttämättömiä sivuston toiminnalle ja eivät sisällä henkilötietoja. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lue lisää
siivouseXpertti - siivouspalvelut pääkaupunkiseudulla